7 antwoorden
 1. Henk van Dijk zegt:

  Na het plaatsen van een nestkast al een tijd geleden is deze tot mijn verbazing nu bewoond door een egel.
  Zo te zien een flinke jongen/meisje. Een paar dagen heeft de egel in de tuin gescharreld en allerlei benodigdheden naar de nestkast gesleept. Voor de rest zien wij hem overdag niet. Nu wil ik een soort “kantine” voor hem maken die overdekt is en waarin ik drie bakje wil plaatsen. 1 met water, 1 met pindakaas sausje en 1 met wat egelvoer.
  Is dat een goed idee of maak ik het de egel te comfortabel. Voordelen zijn beschutting, voer wordt niet nat, is makkelijk bij te vullen en eventueel schoon te houden.

 2. Fred van Kaam zegt:

  Ik heb vanmiddag ’n klein egeltje gebracht, de aan de re.zijde een wwond heeft. Er kwamen vliegen bij… Ik heb eerst tel. contact gezocht.
  Op het kaartje staat dat ik géén donateur wil worden maar dat is een vergissing dus hoé wordt ik donateur ?

 3. Inge van Rutten zegt:

  Hi Marleen en Barend,
  Beter laat dan nooit stuur ik nog even een berichtje over de egels Humpty Dumpty en Floortje die afgelopen zaterdag door Marleen zijn gewassen, gewogen en geprikt. Na het advies de egels gewoon bij elkaar te laten lopen (ze wonen in de badkamer en lopen verder vrij rond in de slaapkamer en de hal) heb ik dat ook meteen gedaan en de egels zelf waren zeer enthousiast. Zo enthousiast dat er als het goed is gegaan vast jonge egeltjes komen :). Het mannetje verliet zijn eigen nest (onder een oude trapauto van onze zoons) en verhuisde zelfs naar het nest van het vrouwtje.
  Willen jullie me nog even melden wanneer jullie de tijd rijp vinden om de egeltjes in de tuin te zetten? Het vrouwtje hoest nog wel. Moet ze nog een keertje wat toegediend krijgen?
  Ik hoor nog wel van jullie.

  Groetjes Inge van Rutten

 4. Rikie Jonker zegt:

  Vanmiddag een egeltje van een cm of tien in de tuin aangetroffen. Was omringd met vliegen.
  Met een egelopvang gebeld in Haarlem die me zei de egel direct binnen te halen en te kijken of er eitjes door de vliegen gelegd waren. We hebben ontzettend veel eitjes weggehaald, bij de ogen en aan de rand van stekels en zachtere haar. Daarbij ook 1 grote teek en 4 miniteekjes verwijderd. Een warme ‘kruik’ bij hem neergelegd en een nestje gemaakt van een oude handdoek. Heeft onderhand natvoer(katten) en 3 wormen genuttigd. Weer gecontroleerd op eitjes en nu ligt ie lekker tegen de kruik aan in de doos. Morgen de dierenarts bellen of ie medicatie moet hebben.
  Net wat pindasoep bij hem/haar neergezet.

 5. Rikie Jonker zegt:

  Vanmiddag een egeltje bij ons in de tuin gevonden van een cm of 8 groot omringd door vliegen. Een egelopvang gebeld in Haarlem omdat ik me ongerust maakte om het egeltje. Ze droeg me op om zo snel mogelijk het egeltje binnen te halen en te controleren op vliegeneitjes. Dit hebben we gedaan en we hebben er ontzettend veel weggehaald bij de ogen en de overgang van haar naar stekels. Met een luizenkam hebben we er héél veel weggehaald. Daarbij ook nog een aantal teken. Hij heeft wat natvoer voor katten gegeten, 3 wormen genuttigd en ligt nu lekker tegen een warme ‘kruik’ aan in een doosje. Heeft water gehad, pindakaassoep en ligt in een bedje van een oude handdoek. Morgen de dierenarts bellen of ie medicatie moet hebben tegen teken of vliegeneitjes en wat egelvoer kopen bij de dierenwinkel. Hopen dat ie weer wat aansterkt.

 6. Fam. Backer zegt:

  Wij hebben een mooie nest kast (nieuw en nimmer bewoond) na drie jaar geleden een egel in de tuin te hebben gezien.
  Is het mogelijk een hersteld egeltje bij als te plaatsen – adopteren? Onze achtertuin heeft een ‘egel-waardige’ opening naar het park met bos achter ons huis.
  Graag tot horens.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.